Süllő fesztivál Szigligeten

 

Szatmári Családi Pincészet a Borjour Klasszikon, a Manna Étteremben!

Szatmári Családi Pincészet a Borjour Klasszikon, a Manna Étteremben!

Borjour Klasszik
Idopont: 2012. június 15. (péntek) 19:00-02:00
Helyszín: Manna Étterem, 1013 Budapest, Palota út 17.
http://www.borjour.hu

Legrégibb és legnépszerubb rendezvényüket, a Borjour Klasszikot a Manna Étteremben utoljára rendezik meg az oszi újrakezdésig. A szezon utolsó kóstolópartiját szeretnék felejthetetlenné tenni a szervezok - ahol mi is meg fogunk jelenni! 10 borászat fogja bemutatni összesen több, mint 50 borát!

A kóstoló után pedig egy remek DJ fog a hangulatról gondoskodni egészen hajnali kettoig.

Szeretettel várunk Titeket a '11-es borainkkal, és aki még nem kóstolta idén a Mámort, ott megteheti!

 

Ott leszünk a Gourmet-n is!

Ott leszünk a Gourmet-n is!

Idén is Magyarország legjobb éttermeivel, valamint borászataival, a legfinomabb pálinkákkal, sajtokkal, szalámikkal, sonkákkal, mézekkel és egyéb javakkal az ország minden részérol várják az érdeklodoket a Millenáris Parkban 2012. június 7. és 10. között.

A megújult Gourmet Fesztiválon nem csak az ízek, fuszerek, illatok kényeztetik majd az ínyenceket, de minden este zenei program is gazdagítja majd az élményt, kora délután gyermnekprogramokkal készülnek a kisebbeknek, és népszeru szakmai bemutatók, eloadások is zajlanak majd, így az egész család számára izgalmas lehet ez a gasztronómiai kiruccanás.

És ha mindez még nem lenne elég, mindezek tetejében természetesen még mi is ott leszünk, a legjobb szigligeti borainkkal:
Visszük az Olaszrizlinget, a Zeuszt, a Rózsakot és a Vulcanus-unkat, valamint az újdonságunkat, a Rizlingko-t, és persze az elmaradhatatlan Mámor gyöngyözobort is!

Várunk Titeket ismét, ahogy már megszokhattátok, sok szeretettel, no meg persze kiváló borainkkal! :-)

 

Szatmári Családi Pincészet az élmezonyben!

Szatmári Családi Pincészet az élmezonyben!

Benne vagyunk a TV-ben! :-)

A Borkultusz magazin meginterjúvolta pincészetünk szakmai vezetojét, Nyéki Róbertet, a Szatmári Családi Pincészetrol, kiváló szigligeti borainkról - például "saját találmányú" újdonságunkról, a Rizlingkorol.

Nagyon hízelgo címmel jegyzett cikküket a fenti linkre kattintva olvashatjátok.

Bízunk benne, hogy Ti is egyetértetek vele! ;-)

 

Etyeki Pincefesztivál

Indul az etyeki Pincefesztivál!

A jubiláló, X. Pincefesztivál szeretné minden eddigi rendezvényüket felülmúlni. Rendkívül sok jó borász között minket is megtalálhattok majd a fesztiválon - úgy, mint tavaly!
És nem is akármivel érkezünk!... :-)

Várunk tehát minden visszatéro és elso fesztiválozó borkedvelot, családot, kikapcsolódni vágyót az új, 11-es borainkkal, hogy ünnepeljen velünk a X. Pincefesztiválon, Etyeken, 2012. május 19-20-án!

(Ne hagyjátok otthon a Fesztiva-kártyátokat, ha tavaly már megvettétek! De ha nem így történt, idén is könnyen beszerezheto a feltölto pultoknál.)

Várunk szokásunk szerint: legjobb borainkkal és sok szeretettel! :-)

 

Balatoni Borfesztivál

Ismét találkozhatunk a Balatoni Borok Fesztiválján!

Május 4-6. közt ismét találkozhatsz velünk, és kiváló borainkkal Budapest belvárosában, az Erzsébet téren!


Látogass el standunkhoz, és ízleld meg új, 2011-es borainkat, melyek rövidesen webshopunkban is elérhetok lesznek!

Az Olaszrizling, Rózsako, Vulcanus és Zeusz palackokon kívül visszük magunkkal a máris sokak által kedvelt Rizlinkövet is - no meg, ha sikerül, még valami igazán különlegeset! :-)

Ne hagyd ki, és hozd magaddal a családot is - ok is megérdemlik! ;-)
Várunk ismét szeretettel!

 

Újra VinCE! És újra ott leszünk mi is március 23-25-én a budapesti Corinthia Grand Hotel Royal-ban

Gyere el Te is, és kóstold meg borainkat - óriási meglepetéssel várunk!


Ismét idosebbek lettünk egy évvel és ezt most nem a naptárból tudjuk, vagy az ízületeinkbol érezzük, hanem onnan, hogy ismét készülodünk a VinCE-re!

Örömmel tesszük, mert számunkra ez a rendezvény egy nagyon fontos esemény, szeretjük ismét együtt veletek és a borász barátainkkal!

Egy barátunk azt mondta a rendezvényre, hogy nagyon míííves!

Nekünk ez a 2012-es év kezdete, innentol nincs menekvés, beindulunk és mindenki meneküljön, ...felénk! Végre kibújhatunk a takaró alól, nem kell tovább szunnyadnunk, elkezdhetjük mutogatni a tavalyi év munkáját nektek, amiért az egész évben izgultunk és dolgoztunk!

Mi és ez által remélem majd Ti is nagyon szerencsésnek mondhatjátok magatokat, mert 2010-es év után kegyes volt velünk az idojárás és hozzásegített bennünket egy nagyon jó évjárathoz 2011-ben.

Úgy gondoltuk ezek után, hogy 19-re lapot húzunk és kockáztatunk!
Kockázatunk azzal a tavalyi évben, hogy eldöntöttük, 2012-ben valami újdonsággal szeretnénk elorukkolni és megpróbálunk az idojárás adta lehetoség miatt a szüret idejének megválasztásával újra Válogatást is készíteni. Most már nyugodt szívvel tudlak Titeket tájékoztatni, hogy minden, amit szerettünk volna megvalósítani, minden, amit elképzeltünk: sikerült!

2006 után 2012-ben újra van ZEUS és VULCANUS Válogatásunk!

De csatold be a biztonsági öved, mert idén kóstolhatod eloször és ráadásul a VinCE-n az új összeállításunkat, a RIZLINGKÖVET.
Ha meglátogatsz bennünket megtudod, hogy melyik két bornak a cuveéje!

Reméljük, elkészülünk addigra az új MÁMOR-ral is, ami tavaly debütált a rendezvényen eloször és 2 hónap alatt eladtuk az egész mennyiséget, amit készítettünk.
Természetes visszük magunkkal a már jól ismert, reduktív OLASZRIZLINGET, RÓZSAKÖVET, VULCANUST és ZEUST is.

Szóval mi már be vagyunk zsongva, hogy találkozzunk, reméljük ez után a kis italvágygerjeszto után már Ti is! :-)


Gyere és ez alatt rövid ido alatt ismerd meg a 2012-es év újdonságát, a RIZLINGKÖVET!

Várunk szeretettel!

 

A 2010-es borainkról...

Nagyon sok barátom-ismerosöm kérdezte tolem, mikor elfogytak tavaly a 2009-es boraink, hogy ok, de mi van akkor a 2010-es borokkal, abból miért nem tudok adni?

Hát, mint azt sokszor hallottátok már biztos, nagyon gyenge évjárat volt a 2010-es. De minket - ahogy szokták mondani - még az ág is húzott 2010-ben: rendkívül esos év volt!

A Zeus szolo valószínuleg elfagyott, így nem hozott termést.
Az Olaszrizling területére és a Vulcanusba pedig az éhes vadak jártak be lakomázni, akik valószínuleg elég sokszor jóllaktak, mert a lecsupaszított fürtök aránya jóval nagyobb volt a beérett, egészségesekénél!
A Rózsakobe nyertünk egy tám berendezés csere pályázatot, aminek nagyon örültünk persze, és neki is álltunk kicserélni, de kaptunk egy 3 hetes esot, sajnos pont a karók cseréjénél.

Olyan sár volt az ültetvényben, hogy nem tudott bemenni a traktor, hogy az oszlopokat leverje, így a 3 hét alatt a tokék majdnem ráhasaltak a dombra, ami sajnos a termés mennyiségén és minoségén is meglátszódott!
Nem tudtunk permetezni és a rothadás is hamarabb indult emiatt.

Sajnos így jártunk... :-(

 

VinCE 2011 kiállítás

Mi is ott leszünk a VinCE 2011 kiállításon 2011. március 19-20-án a budapesti Corinthia Grand Hotel Royal-ban - jöjjön el és kóstolja meg borainkat!

Ha kiállítás alkalmával meglátogat bennünket, és mintegy jelszó gyanánt elmondja, hogy "szereti a minerális borokat", akkor a felvonultatott borainkon kívül megkínáljuk egy különleges újdonsággal is!

 

Badacsony Régió Brüsszelben

Február 15-tol március 23-ig a Badacsony Régió mutatkozik be Brüsszelben, a Magyar Kulturális Intézetben. A záró rendezvény házigazdája Szigliget lesz. A 23-án megrendezésre kerülo fogadáson a település zene, tánc és a várvédo vitézek segítségével felidézi a magyar középkor hangulatát. Természetesen emellett vendégül is látja mindazokat, akik ellátogatnak a rendezvényre. A gasztronómia részeként finom Balaton-felvidéki borok mellett hagyományos magyar alapanyagokból készült ételeket kóstolhatnak a jelenlévok. Nem csak a Magyar Kulturális Intézetben mutatkozik be a Badacsony Régió, illetve azon belül Szigliget, hanem az Anspach Galerie-ben is. Március 22. és 24. között több alkalommal is felvonulást tartanak Magyarország kiállítási területén. Eloször március 22-én lesz egy zenés, táncos program, majd ezt követoen a három nap alatt öt alkalommal lépnek fel a szigligetiek. Igen látványosnak ígérkezik március 23-án Brüsszel belvárosának ódon falai között zajló felvonulás is.

 

LisztFeszt

2010. november 19-21-án a budapesti Liszt Ferenc téren megrendezett LisztFeszt-en is kiállítottunk és nagy sikerrel kóstoltattuk borainkat.

Minden kedves Vendégünknek köszönjük, hogy meglátogatott bennünket, és szeretettel várjuk vissza a következo alkalommal is!

 

Pasarét Club Étterem

2010. október 20-án a Pasarét Club Étterem október havi borvacsoráján a szigligeti Szatmári pincészet mutatta be borait a Badacsonyi borvidékrol.

A bemutatott borokról és a hozzájuk komponált menüsorról errol a beharangozóról tájékozódhat

 

Bemutatkozott a Badacsonyi borvidék Strasbourgban

Bemutatkozott a Badacsonyi borvidék Strasbourgban (Franciaország), az Európa Parlamentben 2009. október 21-én

 

2009 - Budapesti borfesztivál a Várban

2009 - Budapesti borfesztivál a Várban

 

2008 - Az I. Badacsonyi Borfesztivál Budapesten

2008 - Az I. Badacsonyi Borfesztivál Budapesten
www.badacsonyfesztival.hu

 

2008 - Budapesti borfesztivál a Várban

2008 - Budapesti borfesztivál a Várban

 

2007 - Szigligeti süllofesztivál

2007 - Szigligeti süllofesztivál